Behandelingen

Het verwijderen van moedervlekken

Het verwijderen van moedervlekken kan worden gedaan om esthetische redenen maar ook omdat u er last van heeft. Moedervlekken zijn vaak ophopingen van goedaardige pigmentcellen. Bijna iedereen heeft er wel een paar. Moedervlekken die plotseling veranderen zouden kunnen wijzen op huidkanker. Het is daarom altijd goed om een afspraak te maken bij uw huisarts wanneer u merkt dat een moedervlek snel verandert. Het verwijderen van moedervlekken kan op 3 manieren: wegsnijden, wegschaven of wegbranden. Uw arts zal met u bespreken welke methode in uw geval gehanteerd dient te worden. Alle behandelingen vinden plaats onder lokale verdoving.

Verwijderen van ingegroeide teennagels.

Een ingegroeide teennagel kan verschillende oorzaken hebben. Het is echter bijna altijd een pijnlijke aandoening. Gelukkig kan de huisarts een ingegroeide teennagel snel behandelen en de pijn verlichten. Er zijn verschillende manieren om een ingegroeide teennagel te verhelpen. De huisarts kan een gedeelte van de nagel wegslijpen waardoor er minder druk op de nagel komt te staan. Ook zou de nagelrand opgehoogd kunnen worden waardoor er meer ruimte ontstaat voor de nagel. Als deze aanpakt faalt kan de huisarts er ook nog voor kiezen om de nagelrand onder lokale verdoving weg te knippen. Uw arts zal met u bespreken welke manier het meest effectief zal zijn voor uw situatie.

Plaatsen van spiraaltjes

Een spiraaltje is een betrouwbare manier van anticonceptie waarbij u gedurende een langere periode niet meer over anticonceptie na hoeft te denken. In overleg met uw huisarts kiest u voor een spiraaltje met of zonder afgifte van hormonen. Voordat de arts het spiraaltje plaats wordt eerst een kort inwendig onderzoek uitgevoerd om de ligging en grootte van de baarmoeder te bepalen en om zwangerschap uit te sluiten. Daarna wordt het spiraaltje ingebracht. Het inbrengen kan als onprettig worden ervaren en samengaan met licht bloedverlies en pijn. Het is mogelijk om plaatselijk verdoofd te worden echter is het vaak effectiever om een uur voor de behandeling een pijnstiller in te nemen.

Pijnverlichting door middel van injecties

Wanneer u last heeft van chronische pijn kan het voorkomen dat reguliere pijnstillers onvoldoende verlichting brengen. De huisarts kan er dan voor kiezen om pijnstillers middels een injectie in te spuiten in bijvoorbeeld de heup, schouder of duim. Deze injecties bevatten vaak zwaardere pijnstillers die op deze manier direct op de te behandelen plek terechtkomen. Welke behandeling voor u het meest effectief is zal uitgebreid worden besproken door uw arts.

Reizigersadvies

Wanneer u op vakantie gaat naar het buitenland kan het soms zo zijn dat u preventieve stappen moet ondernemen. Dit kan bijvoorbeeld zijn het krijgen van een vaccinatie of het preventief slikken van Malariatabletten. Wilt u onbezorgd op reis? Neem dan contact met ons op om na te gaan welke voorzorgmaatregelen u dient te nemen voor uw vakantie naar het buitenland.

Botoxinjecties en fillers voor medische toepassingen

U kunt uit esthetische overwegingen kiezen voor het opvullen van rimpels met behulp van bijvoorbeeld botox. Maar wist u dat Botox en fillers ook andere behandelingen mogelijk maken? Overmatig transpireren kan worden tegengegaan door botox in te spuiten in de oksel en daarmee de zweetklieren te verlammen. En daarnaast is gebleken dat migrainepatiënten minder last ervaren van migraine na een botoxbehandeling omdat daarmee onder meer de voorhoofdspieren ontspannen. Wilt u meer weten over deze toepassingen van botox? Neem dan contact op met de huisartsenpraktijk.

Botoxinjecties en fillers voor esthetische toepassingen

U kunt ook uit esthetische overwegingen kiezen voor onze antipimpelbehandelingen op basis van verschillende fillers (injectables). Tijdens een vrijblijvend consult legt onze ervaren arts, die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Cosmetische Chirurgie, u graag uit wat de mogelijkheden zijn en welke behandeling in uw situatie het meest effectief zal zijn. Bent u benieuwd welke soorten injectables wij aanbieden? Bekijk hier de behandelingen op het site van het gezondheidscentrum.

Schrijf je nu in en ontvang een gratis goodie bag!